Tuoteilmoitukset

Suomen Apteekkariliiton Lääkevalmisteiden tiedosto eli Taksa ylläpitää apteekkien tarpeita varten valmiste-, hinta- ja korvattavuustiedot sisältävää tuotetietokantaa, johon yritykset voivat maksutta ilmoittaa apteekkimyyntiin tarkoitetuista tuotteistaan sekä niihin liittyvistä muutoksista.

Tietokanta päivitetään kaksi kertaa kuukaudessa. Muutokset tulevat voimaan kuukauden 1. tai 15 päivä. Apteekkien lisäksi tuotetiedostomme ovat käytössä myös esimerkiksi lääkeyrityksissä, viranomaistoiminnassa sekä terveydenhuollon yksiköissä.

Ilmoitukset uusista tuotteista, valmiste- ja hintamuutoksista sekä markkinoilta poistumisesta tehdään Silmu-verkkopalvelussa tai tuoteilmoituslomakkeella. Muutostietojen tulee olla Apteekkariliitossa viimeistään julkaisuaikataulussa ilmoitettuna päivänä.

Mikäli yrityksenne on tehnyt sopimuksen tietojen välittämisestä Lääketietokeskuksen vnr-verkkopalvelun kautta, muutokset välitetään Lääkevalmisteiden tiedostoon sopimuksen mukaisesti. Myös Lääketietokeskuksen kautta ilmoitetut tiedot ovat nähtävissä Silmu-verkkopalvelun kautta.

Yhteystiedot

Asiantuntijafarmaseutit:
Milla Kemi, p. 010 6801 415
Tua Sjöström, p. 010 6801 426
Suvi Levänen, p. 010 6801 412

Sähköpostit:
taksa@apteekkariliitto.fi (tiedustelut, ilmoitukset)
Asiantuntijafarmaseuttien henkilökohtaiset osoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@apteekkariliitto.fi

Aikataulu 2020

Suomeksi (pdf) >
På svenska (pdf) >
In english (pdf) >

Tuoteilmoituslomakkeet

Tuoteilmoituslomake (pdf) >
Product information form (pdf) >
Produktmeddelande (pdf) >

Hintojen laskeminen

Hintalaskuri (excel) >
Prissättning (excel) >
Price calculator (excel) >